Bæredygtighed med Plug & Play: Sådan reducerer din virksomhed madspild og affaldstryk

26-01-2023

Hvad ville din skraldespand sige, hvis den kunne tale? Det kan du passende spørge den om, hvis du står over for den intelligente slags med sensorer og IoT fra ECO Change. Til november står både teamet – og deres skraldespande – klar til en snak, når de indtager Startup-zonen på bæredygtighedseventet REBOOT.

Måske du har set – og hørt – dem rundt omkring i byen. ECO Changes WasteMate-spande og de indendørs WasteFACT. De tager skraldet på en smart og ubesværet måde, der taler til kunderne.

Direktøren for ECO Change, Camilla Uttenthal, fortæller:

– ECO Change ønsker at gøre en forskel og hjælpe virksomheder i gang med at kildesortere og genanvende så mange vigtige ressourcer, som muligt og samtidig spare penge på unødigt affald, spild og transport. Vi gør arbejdsgange, dokumentation og kommunikation så enkel som muligt og automatiserer manuelle processer med sensorer og IoT.

Plug & Play-løsning gør det nemt at vise omtanke for miljøet

Det skal være så let som muligt at ændre adfærd, og det mener ECO Change, at deres intelligente skraldespande er løsningen på. Takket være data fra skraldespandene gør ECO Change det ubesværet at dokumentere klimaindsatsen, når det kommer til affald.

– Vores mål er at reducere virksomhedernes madspild og affaldsaftryk med Plug & Play-løsninger. Gennem kommunikation og nudging omsætter vi så data til et let forståeligt sprog, og på den måde kan vi påvirke adfærd til reel handling. Handlinger, der kan dokumenteres i mindsket CO2-aftryk og forbrug, fortæller Camilla Uttenthal.

En startup-virksomhed med 11 års erfaring

Selve virksomheden blev officiel i sommeren 2022, men teamet bag skraldespandene er ikke helt nye i gamet. Samlet set rummer virksomheden 11 års erfaring med kommunikation inden for affaldsbranchen. Netop kommunikationen om affaldshåndtering er da også en essentiel del af virksomheden.

– Vi hjælper virksomheder i gang med affaldssortering med affaldsanalyser og intelligente skraldespande, for vi skaber baseline data og dokumentation for, HVAD virksomhederne sorterer, om de sorterer KORREKT, og HVOR MEGET affald de producerer. For at ændre virksomhedens affaldsmængder og kultur bruger vi vores digitale tilgang til at kommunikere med brugerne om, HVORDAN de skal sortere. Her omsætter vi reel data fra virksomhedens skraldespande til nudging, video og billeder, uddyber Camilla Uttenthal.

Vigtige spillere for den bæredygtige udvikling

Startup-virksomheder er vigtige i udviklingen af nye bæredygtige løsninger, og ifølge Camilla Uttenthal er de hos ECO Change glade for, at der med bæredygtighedseventet REBOOT nu er kommet et tilbagevendende arrangement midt i landet, hvor de kan møde andre danske virksomheder – og hvor der vil være en hel startup-zone skræddersyet til nyetablerede virksomheder.

– Det er interessant, at et event som REBOOT bliver afholdt på Fyn. Det synes jeg har manglet lidt. Det giver os mulighed for at deltage i en tilbagevendende begivenhed med fokus på bæredygtighed, iværksætteri og gensidig inspiration. Der er mange nye virksomheder, der bobler med nye tiltag inden for bæredygtighed, siger Camilla Uttenthal.

For en startup-virksomhed, der arbejder med bæredygtighed, er REBOOT da også den helt rigtige dør at gå ind ad for at skabe salg til danske virksomheder. Camilla Uttenthal fortsætter:

– Vi vil selvfølgelig bruge REBOOT som udstillingsvindue. Vi håber på at komme i dialog med mange spændende virksomheder og nye partnere. På selve messedagene finder vi nok på lidt sjov underholdning med nudging og affaldssortering, så vi kan kun opfordre deltagere til at kigge forbi vores stand og smide noget i vores skraldespande. Og så se, hvad der sker, hvis de sorterer rigtigt eller forkert!

 

Se skraldespandene i aktion

Du kan møde ECO Change og andre nyetablerede virksomheder i REBOOTs Startupszone på Odense Congress Center den 29.-30. november 2023.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag information om eventet

 

Tag skridtet sammen med os!

REBOOT løber af stablen den 29.-30. november 2023 på Odense Congress Center – skal du være udstiller?

Book en stand eller ring til vores dygtige salgskonsulent, Jacob Grodt, på telefon (+45) 24 75 80 96 eller kontakt ham direkte via e-mail, så finder han en plads til din virksomhed eller organisation.

Book stand         Kontakt Jacob

Vi stiller krav til dig

Som udstiller på REBOOT er du en del af den grønne omstilling. Enten fordi din virksomhed eller organisation leverer et produkt eller en ydelse, der gør andre virksomheder mere bæredygtige, eller fordi I rådgiver om, hvordan jeres kunder kommer i gang (eller videre) med deres bæredygtighedsrejse.

Derfor har vi opstillet en screeningprocedure for potentielle udstillere. Det skal være med til at sikre et event, hvor kvaliteten og troværdigheden af samme er i højsædet.

For at blive udstiller på REBOOT skal din virksomhed eller organisation leve op til minimum ét, og gerne flere, af nedenstående krav.

1. Din organisation eller virksomhed har opnået en certificering eller anden standard, som viser, at I aktivt indtænker bæredygtighed i jeres virksomhed.

Såsom EcoVadis, B Corp, 1% for the Planet, Grøn Klinik og Grøn Salon, Green Globe certificeringen, Green Key, Registreret Socialøkonomisk Virksomhed, The Green Business Bureau, REFOOD, SA8000, Positive Luxery, ISO 14001, ISO 50001

2.  Ét eller flere af din organisations eller virksomheds produkter har opnået mærkning eller deklaration, som viser, at I aktivt indtænker bæredygtighed i jeres produkter.

EU blomsten, Svanemærket, GOTS, GRS, OEKO-TEX STANDARD 100, Cradle to Cradle, Fairmined, Ecocert – COSMOS ORGANIC & Natural, Demeter, Fairtrade, MSC-mærket, ASC-mærket, NaturSkånsom, Vegan Trademark, Rainforest Alliance Certified, FSC, DGNB, LEED, BREEAM, HQE

3. Din organisation, virksomhed eller produkt(er) har ingen certificering eller mærkning, men du kan enten indsende dokumentation for, at jeres produkt, rådgivning eller konkrete løsning (i bæredygtig forstand) adskiller sig fra det konventionelle produkt eller indsende dokumentation for, hvordan I mere langsigtet bidrager til den grønne omstilling.

Det betyder, at selvom din virksomhed ikke er i mål med certificeringer eller mærkninger, er I også velkommen på REBOOT. Selvom kravene er garant for, at vores event handler om bæredygtighed, kan alt ikke gøres op i certificeringer. Hvor der er vilje, er der en vej, og vi ser en kæmpe værdi i det bæredygtige drive og det potentiale, din virksomheds påbegyndte udviklingsrejse kan tilføre til det danske erhvervsliv.

Det betyder også, at I som rådgivningsfirma i bæredygtighed naturligvis er velkommen på REBOOT, selvom I ikke selv er miljøcertificerede.

Husk derfor: du kan altid kontakte os, hvis du vil udstille og er i tvivl, om din virksomhed eller organisation opfylder ét af de tre krav.

Hvad så med startups?

Danmark er – heldigvis – fyldt med startup-virksomheder, der allerede nu yder et enormt bidrag til en mere bæredygtig fremtid. Jer støtter vi op om på REBOOT, og vi har derfor indrettet et særligt startup-område, hvor nye virksomheder, der lever op til ovenstående krav, kan købe standplads til reducerede priser.

Se standpakker og priser

Vi glæder os til at høre fra dig – uanset om din virksomhed først skal til at påbegynde bæredygtighedsrejsen, eller om den grønne bundlinje allerede er i sigte.