Circular Design Camp bliver en del af REBOOT!

Når du deltager på REBOOT til november, får du muligheden for at blive inspireret af friske, kreative løsninger på aktuelle udfordringer inden for bæredygtighed – det er nemlig tanken bag Circular Design Camp (CDC), som i år bliver en del af REBOOT.

Har du hørt om CDC? Og nej, det er ikke Center for Disease Control. Tværtimod står bogstaverne for Circular Design Camp, som forener unge hjerner fra forskellige, videregående uddannelser med dine konkrete forretningsudfordringer, og det hele tager udgangspunkt i bæredygtighedens tegn.

I både 2021 og 2022 bød det nytænkende CDC-event på et væld af inspirerende talere, som beskæftiger sig med cirkulær økonomi og den grønne omstilling – og så rummede eventet en masse unge mennesker, der blev trænet i at løse problemstillinger med en bæredygtig bevidsthed.

I år rykker CDC ud og bliver afholdt på Odense Congress Center sammen med REBOOT. Designcampen tyvstarter den 28. november og foregår over tre dage, mens REBOOT løber af stablen den 29. og 30. november.

Perfekt synergi mellem CDC og REBOOT

At de to events bliver afholdt det samme sted på samme tid rummer mange fordele for både gæster og udstillere på REBOOT såvel som for deltagerne på designcampen. Hos Odense Renovation, der er én af arrangørerne af CDC, ser de masser af værdi ved at slå arrangementerne sammen.

– Vi ser det som en kæmpe gave at være til stede samtidig med REBOOT! REBOOT vil være en form for inspirationskatalog for de studerende, der deltager på campen. De kan gå på opdagelse og få en snak om de gode løsninger, som virksomhederne på REBOOT udstiller – og bruge det som inspiration til at udvikle deres løsninger til den case, de arbejder med, fortæller projektmedarbejder fra Odense Renovation, Ditte Nymann Folmer.

Hos REBOOT er der også glæde at spore over tilføjelsen af CDC.

– Circular Design Camp er et virkelig godt initiativ, og det giver rigtig god mening, at det bliver afholdt sammen med REBOOT. Det falder direkte ind i vores intention om, at REBOOT ikke bare skal være snak – men at der med REBOOT også skal skabes handling – og så giver det vores gæster og udstillere mulighed for at blive inspireret af cases, løsninger og de oplægsholdere, som CDC inviterer, siger Katarina Deylami, der er Business Development Manager på Odense Congress Center.

Et grønnere arbejdsmarked

De to events supplerer hinanden på mange andre områder, og én specifik fællesnævner er fokusset på grønnere arbejdspladser og at få tænkt bæredygtighed ind allerede på uddannelserne som et led i at forme fremtidens medarbejdere.

– Drømmen er, at CDC skal være med til at gøre det til normen at tænke begreber som affaldsminimering, genbrug, genanvendelse, m.m. ind i design af fremtidens produkter, services og forretningsmodeller, siger Ditte Nymann Folmer.

Hun fortæller derudover, at designcampen er med til at åbne øjnene for, hvad der sker, når uddannelser og brancher kobles sammen på mange forskellige måder.

– Vi har oplevet, at nogle af de mest innovative løsninger kom fra uddannelser, der lå langt fra den branche, de udarbejdede løsningen til. Det er fedt at opleve den kreative viden blive frigivet – det er netop dét, CDC er til for, afslutter Ditte Nymann Folmer.

Hurtig info om CDC:

Circular Design Camp foregår i Hal A på Odense Congress Center den 28.-30. november 2023 – simultant med REBOOT.

Campen bringer uddannelsesinstitutioner og virksomheder sammen om at løse konkrete problemstillinger fra erhvervslivet – for sammen at rykke på omstillingen til cirkulær økonomi.

Designcampen udgøres af tre dele:
1. Oplæg og eksempler på succescases
2. Virksomhedernes præsentation af deres konkrete problemstilling
3. En faciliteret designproces med de studerendes løsning til følge.

Circular Design Camp er delvist finansieret af Odense Klimapartnerskab.

Bag Circular Design Camp er designbureauet Regndans og Odense Renovation.

Kontakt Ditte Nymann Folmer på www.circulardesigncamp.dk/join, hvis din virksomhed har gode oplæg til en case.