REBOOT: Nyt, ambitiøst bæredygtighedsevent på Odense Congress Center

15-11-2022

Et helt nyt bæredygtighedsevent løber af stablen på Odense Congres Center den 29.-30. november 2023. Eventet hedder REBOOT og hjælper danske virksomheder med at flytte deres forretning i en mere bæredygtig retning via konkrete redskaber, viden, produkter, rådgivning og partnerskaber. Tiltaget bakkes op af Odense Klimapartnerskab med flere stærke aktører.

Miljø, klima og bæredygtighed fylder stadig mere for det danske erhvervsliv. Det kan dog være svært for både små og store virksomheder at navigere i landskabet mellem reglementer, certificeringer, lovkrav og ikke mindst muligheder, når det kommer til grønnere tiltag i deres forretning.

Den 29.-30. november 2023 bliver alt dette en hel del nemmere. Odense Congress Center løfter nemlig i dag sløret for et nyt bæredygtighedsevent, der har fået navnet REBOOT.

– REBOOT er et helt nyt business-to-business-event, og ét af de første af sin art her i landet. På REBOOT kan de danske virksomheder få viden og overblik, se konkrete produkter og modtage skræddersyet rådgivning, som hjælper dem med at påbegynde eller komme videre med den bæredygtige omstilling, siger Katarina Fruerlund Deylami, Business Unit Manager hos Odense Congress Center.

Flere og flere krav til virksomheder

REBOOT er blandt andet opstået som en del af Odense Congress Centers egen søgen efter mere bæredygtige tiltag.

– Vi driver en kommerciel forretning, så ligesom andre virksomheder skal vi kunne tjene penge på de løsninger, vi udbyder. Samtidig kommer der flere og flere forventninger fra kunderne, samarbejdspartnere og vores medarbejdere for ikke at tale om de allerede gældende restriktioner og den nye EU-lovgivning, der lander lige om lidt. Alt det skal vi forholde os til, så vi også kan være konkurrencedygtige i fremtiden, fortæller Morten Ihlow, Messe- & Eventchef hos Odense Congress Center. Han fortsætter:

– Med vores nye event, REBOOT, sigter vi efter at gøre det meget nemmere at få en bæredygtig bundlinje. Netop kombinationen af bæredygtighed og det økonomiske fokus ser vi som en afgørende del af bestræbelserne på at få økonomi og omtanke for planeten til at gå hånd-i-hånd.

Derudover er Odense ifølge Morten Ihlow det helt rette sted at placere et event som REBOOT.

– Vi sigter efter at få Odense til at stå tydeligt frem på det bæredygtige landkort, og vores nye event passer perfekt sammen med byens ambitiøse målsætning om at være den danske klimaby nummer ét.

Odense Klimapartnerskab bakker op

Det nye event bliver da også bakket op af Odense Klimapartnerskab. Odense Klimapartnerskab er et partnerskab mellem store virksomheder og det offentlige. Her sidder 3C Groups, Universal Robots, Energi Fyn, H. J. Hansen, Jysk Fynske Medier, Syddansk Universitet, Odense Havn, Fjernvarme Fyn, Odense Renovation og Odense Kommune.

Syddansk Universitet, Odense Renovation, og Fjernvarme Fyn indgår således alle i REBOOTs advisory board, hvor den fjerde partner, Royal Unibrew også har plads.

Praktisk

REBOOT bliver afholdt første gang den 29.-30. november 2023, og virksomheder, der udbyder produkter, løsninger, rådgivning og i det hele taget et mere bæredygtigt alternativ, kan allerede nu købe en stand. Se mere på hjemmesiden www.reboot-event.dk.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag information om eventet

 

Tag skridtet sammen med os!

REBOOT løber af stablen den 29.-30. november 2023 på Odense Congress Center – skal du være udstiller?

Book en stand eller ring til vores dygtige salgskonsulent, Camilla Bagge Kruse, på telefon (+45) 2475 8096 eller kontakt hende direkte via e-mail, så finder hun en plads til din virksomhed eller organisation.

Book stand         Kontakt Camilla

Vi stiller krav til dig

Som udstiller på REBOOT er du en del af den grønne omstilling. Enten fordi din virksomhed eller organisation leverer et produkt eller en ydelse, der gør andre virksomheder mere bæredygtige, eller fordi I rådgiver om, hvordan jeres kunder kommer i gang (eller videre) med deres bæredygtighedsrejse.

Derfor har vi opstillet en screeningprocedure for potentielle udstillere. Det skal være med til at sikre et event, hvor kvaliteten og troværdigheden af samme er i højsædet.

For at blive udstiller på REBOOT skal din virksomhed eller organisation leve op til minimum ét, og gerne flere, af nedenstående krav.

1. Din organisation eller virksomhed har opnået en certificering eller anden standard, som viser, at I aktivt indtænker bæredygtighed i jeres virksomhed.

Såsom EcoVadis, B Corp, 1% for the Planet, Grøn Klinik og Grøn Salon, Green Globe certificeringen, Green Key, Registreret Socialøkonomisk Virksomhed, The Green Business Bureau, REFOOD, SA8000, Positive Luxery, ISO 14001, ISO 50001

2.  Ét eller flere af din organisations eller virksomheds produkter har opnået mærkning eller deklaration, som viser, at I aktivt indtænker bæredygtighed i jeres produkter.

EU blomsten, Svanemærket, GOTS, GRS, OEKO-TEX STANDARD 100, Cradle to Cradle, Fairmined, Ecocert – COSMOS ORGANIC & Natural, Demeter, Fairtrade, MSC-mærket, ASC-mærket, NaturSkånsom, Vegan Trademark, Rainforest Alliance Certified, FSC, DGNB, LEED, BREEAM, HQE

3. Din organisation, virksomhed eller produkt(er) har ingen certificering eller mærkning, men du kan enten indsende dokumentation for, at jeres produkt, rådgivning eller konkrete løsning (i bæredygtig forstand) adskiller sig fra det konventionelle produkt eller indsende dokumentation for, hvordan I mere langsigtet bidrager til den grønne omstilling.

Det betyder, at selvom din virksomhed ikke er i mål med certificeringer eller mærkninger, er I også velkommen på REBOOT. Selvom kravene er garant for, at vores event handler om bæredygtighed, kan alt ikke gøres op i certificeringer. Hvor der er vilje, er der en vej, og vi ser en kæmpe værdi i det bæredygtige drive og det potentiale, din virksomheds påbegyndte udviklingsrejse kan tilføre til det danske erhvervsliv.

Det betyder også, at I som rådgivningsfirma i bæredygtighed naturligvis er velkommen på REBOOT, selvom I ikke selv er miljøcertificerede.

Husk derfor: du kan altid kontakte os, hvis du vil udstille og er i tvivl, om din virksomhed eller organisation opfylder ét af de tre krav.

Hvad så med startups?

Danmark er – heldigvis – fyldt med startup-virksomheder, der allerede nu yder et enormt bidrag til en mere bæredygtig fremtid. Jer støtter vi op om på REBOOT, og vi har derfor indrettet et særligt startup-område, hvor nye virksomheder, der lever op til ovenstående krav, kan købe standplads til reducerede priser.

Se standpakker og priser

Vi glæder os til at høre fra dig – uanset om din virksomhed først skal til at påbegynde bæredygtighedsrejsen, eller om den grønne bundlinje allerede er i sigte.